Pierś drobiowa nadziewana serem i pieczarkami

10:52

Dziś chciałabym wam zaproponować pierś z kurczaka, która jest soczysta, w chrupiącej panierce z pysznym nadzieniem - kawałek nieba na talerzu :)
Potrzebujemy:
  • 1 pierś z kurczaka
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 3-4 plastry sera żółtego
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • bułkę tartą
  • olej
  • oregano
  • sól i pieprz
Pieczarki kroimy w paski i smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. W piersi, długim nożem wydrążamy od góry dziurę o średnicy ok 2 cm. Następnie na przemian nadziewamy mięso serem pokrojonym w kostkę i pieczarkami. 

Następnie obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej. Miejsce w którym nadziewaliśmy zabezpieczamy wykałaczkami, aby rozpuszczony ser nam nie wyciekł. Smażymy na głębokim oleju, aż mięsko ładnie się zarumieni. 

You Might Also Like

2 komentarze

  1. Również przyrządzam czasem takie danie :). Zapraszam do mnie na post o przepisie na sałatkę z kurczakiem i granatem :) www.an-elle.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. A ła!!! super extra ,muszę sobie takie coś przyrządzić! a to w przerwie miedzy http://pisanie-bankowosc.pl/ życie to jest dopiero smakowite!

    OdpowiedzUsuń

Przepisy kulinarne